Raitiotieallianssi tekee heinä-elokuussa pysäkkien ja ajoratojen kiveys- ja korjaustöitä raitiotiereitin varrella

Raitiotieallianssi korjaa viikosta 28 eli 8.7. alkaen ajoratojen, bussipysäkkien sekä jalankulku- ja pyöräväylien kiveyksiä, katukaivojen ympäristöjä sekä raitiotien kiskojen betonikauluksia. Töitä tehdään raitiotieosuuksilla Pirkankadun, Hämeenpuiston, Hämeenkadun, Hatanpään valtatien, Rautatienkadun ja Hervannan Insinöörinkadun alueilla. Lisäksi korjataan bussipysäkkien kiveyksiä Keskustorilla ja Koskipuistossa. Töitä tehdään päivä- ja yöaikaan, ja niiden kesto on arviolta noin viikon 31 loppuun saakka.

Töiden aikana liikennettä ohjataan tarvittaessa liikenteenohjaajilla ja jalankulku ja pyöräily ohjataan työalueiden ohi. Bussipysäkit ovat käytössä, mutta pysäkkialueita joudutaan osittain rajaamaan työalueeksi. Raitioliikenteeseen töillä ei ole vaikutusta.

Viikosta 31 eli 29.7. alkaen tehdään myös kiveysten korjauksia raitiopysäkeillä Hervannassa, Hervannan valtaväylällä, Kalevassa, Taysin alueella sekä Pyynikintorilla. Nämä työt tehdään yöaikaan raitioliikenteen ollessa tauolla. Töiden kesto on arviolta viikolle 36 eli syyskuun alkuun saakka. Työt eivät vaikuta liikenteeseen eivätkä kulkureitteihin.

Töitä tehdään pisteittäin raitiotiereitin varrella. Ajoradoilla korjataan nupukiveystä ja reunakiviä sekä uusitaan asfalttia. Lisäksi korjataan katukaivojen ympäristöjä. Raitiopysäkeillä korjataan kiveyksiä ja myös raitiopysäkille johtavien ylityspaikkojen ohjaavia kivilaattoja. Työt tehdään pääasiassa öisin, jotta niistä olisi mahdollisimman vähän häiriötä kulkureitteihin ja autoliikenteelle. Raitiotieallianssi suorittaa korjaus- ja huoltotyöt raitiotien osan 1 (Pyynikintori-Hervanta, Tays-Hatanpään valtatie) takuutöinä. Yöaikaan tehtävistä töistä tiedotetaan viikoittain Raitiotieallianssin nettisivuilla.