Raitiotieallianssin joulukuu

Raitiotieallianssin rakentamistyöt jatkuvat joulukuussa kaikilla lohkoilla. 6.12. juhlimme Suomen itsenäisyyttä ja viikolla 52 työmaat hiljentyvät joulun viettoon. Töitä jatketaan tammikuussa.

 

Keskusta

Pirkankadulla Mariankadulta Aleksanterin kirkolle jatketaan vesihuoltolinjojen töitä ja varaudutaan tuleviin tarpeisiin kaapeliputkituksia vetämällä. Liikennejärjestelyt muuttuvat kuun alkupuolella.

Hämeenkadun länsipäässä Näsilinnankadun ja Kuninkaankadun välillä asennetaan kaapeliputkia kadun pohjoislaidalla ja kuun alussa tehdään muutamana päivänä louhintatöitä. Tuulensuun korttelissa jatketaan kiveystöitä teltan suojissa.

Rautatien alikulkusillan pohjoisaukossa louhinnat jatkuvat. Itsenäisyydenkadulla Tammelan puistokadun risteyksessä tehdään kaapelitöitä ja liikennejärjestelyt muuttuvat töiden edetessä. Itsenäisyydenkadun pohjoisreunalla Murtokadun ja Pinninkadun välillä tehdään vesihuoltolinjatöitä ja kadun rakennekerroksia Salhojankadun risteyksessä asennetaan perustuksia liikennevaloille. Itsenäisyydenkadun itäpäässä tehdään kaapeliputkituksia ja valmistetaan pohjaa asfaltoinnille. Bussipysäkki joudutaan siirtämään väliaikaiselle paikalle.

Itsenäisyydenkatu
Itsenäisyydenkatu

 

Kaleva

Sammonaukion tuntumassa jatkuvat johtosiirtotyöt, ratapohjien teko ja kaapelisuojaputkien asennus. Kaivantoja joudutaan pontittamaan. Sammonaukion risteysalueella tehdään paalulaattaan liittyviä siirtymälaattoja.

Sammonkadulla Sammonaukiolta Kaalamonaukiolle tehdään maanrakennus- ja asfaltointitöitä vielä muutama päivä ja 8.12. katuosuus päästään avaamaan liikenteelle. Kaupinkadun ja Sarvijaakonkadun välillä asennetaan kiveyksiä.

Taysin alueella Vieritielle valmistuneen tukimuurin teko on viimeistelyjä vaille valmis. Teiskontien alikulun kehäsilta Kalevan ABC:n vieressä valetaan viikolla 50.

Paalulaatta Sammonaukiolla
Paalulaatta Sammonaukiolla

 

Hervannan valtaväylä

Hervannan valtaväylän varrella Rieväkadun ja Vuohensillankadun välillä asennetaan kaiteita ja viimeistellään uutta kevyen liikenteen väylää ja tulevan raitiotien ratapohjaa. Jalakulkijoiden ja pyöräilijöiden väylä ja uusi bussipysäkki otetaan käyttöön joulukuun puolivälissä.

Nekalantien rampilla työnaikaiset liikennejärjestelyt puretaan ja autoliikenne palaa kaksikaistaiseksi.

Kokinsillan, Laulun pysäkin ja Laulunsillan tukimuureja ja niiden ympäristöä viimeistellään.

Turtolan pysäkkialueella asennetaan kaiteita ja bussipysäkki siirtyy uudelle paikalleen 11.12. Työnaikaiset liikennejärjestelyt puretaan ja autoliikenne palaa kaksikaistaiseksi.
Suutalan alueella poistetaan kantoja ja ajetaan puita pois. Suutalanahteen ja valtatie 9:n välillä tehdään maanrakennustöitä. Valtatie 9:n ylittävän Vackerin kaksiosaisen sillan B-osan pohjia on alettu rakentamaan.

Pehkusuonkadun ja Hervannan kanjonin välillä rakennetaan kevyelle liikenteelle kulkuyhteys bussipysäkille Hervannan valtaväylän reunalle töiden ajaksi. Alueella aloitetaan joulukuussa maanrakennustyöt pintamaiden kuorinnalla.
Hervanta

Insinöörinkadulla työt jatkuvat useassa kohtaa. Alueella tehdään vesijohtotöitä, kaapeliputkituksia, rakennekerroksia ja kiveyksien asennusta. Myös radan päällysrakennetyöt jatkuvat  Insinöörinkadulla. Orivedenkadun ja Opiskelijankadun välillä Insinöörinkatu muuttuu yksisuuntaiseksi. Kanjoninkadun kohdalla tehdään jo viimeistelytöitä.

Hermiankadun ja Atomipolun liittymäalueella tehdään raitiotiejärjestelmän  ensimmäisiä vaihteen asennustöitä.

Vaihteen asennustöitä Hermiankadulla
Vaihteen asennustöitä Hermiankadulla

 

Varikko

Varikon tontilla louhinnat jatkuvat. Töitä tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kiviaineksen murskaus aloitetaan tammikuun alussa.

 

Hyvää itsenäisyyspäivää ja joulunodotusta kaikille!