Raitiotieallianssin kesäkuu

Tamperelaiset voivat ihmetellä raitiotiekiskoja jo kahdessa paikassa, Tammelassa Itsenäisyydenkadulla ja Hervannassa Insinöörinkadulla. Valmiita työkohteitakin löytyy ratalinjalta. Pyynikintorilla uusi bussipysäkki on jo käytössä. Rautatieaseman kupeessa Posteljooninpuistossa hulevesiallas ja tukimuuri ovat valmiita. Hervannan valtaväylän varrella Vuohenkujan tukimuuri on tukevasti pystyssä.

Raitiotien rakentaminen aloitettiin Hämeenkadulla

Raitiotien rakentaminen alkoi Hämeenkadun länsipäässä Tuulensuun korttelissa 5. kesäkuuta. Tuulensuuhun rakennetaan ensin raitiotie ajoradan eteläreunalle, jolloin joukkoliikenne kulkee pohjoista puolta. Kun rata on valmiina eteläreunalla, joukkoliikenne ohjataan kulkemaan kadun eteläpuolella ja raitiotietä rakennetaan pohjoisreunalle. Henkilöautoliikenne on sallittu Hämeenkadun länsipäässä Hämeensillalta lännen, Pirkankadun suuntaan toistaiseksi eli elokuun lopulle asti.

Liikennejärjestelyjä on tehty myös Hämeenkadun itäpäässä, Itsenäisyydenkadulla, rautatien alittavassa tunnelissa sekä Rautatienkadulla. Henkilöautoliikenne Hämeenkadun itäpäässä päättyi 8. kesäkuuta. Rautatien alittavan tunnelin pohjoispuoli suljettiin liikenteeltä seuraavana päivänä ja kaivuutyöt tunnelissa on aloitettu.

Raitiotieallianssilla paiskittiin töitä läpi juhannuksen

Yötöntä yötä vietettiin Vuohenojan alikulkusillalla työskennellen ympäri vuorokauden. Siltaa pontitettiin ja paalutettiin, jonka jälkeen päällä kulkeva junarata saatiin asennettua takaisin.

Töitä tehtiin juhannuksena, koska junaliikenne oli tällöin katkaistu Tampereen ja Jyväskylän välisellä rataosuudella. Näin saatiin tehtyä kerralla useampia työvaiheita, jotka olisi muuten jaksotettu pidemmälle ajalle.

–Työt sujuivat hyvin. Paalutukset ja pontitukset saatiin tehtyä niin kuin pitikin ja työaika riitti hyvin. Vaikka purettiin paljon, Tampereen ja Oriveden välinen liikenne pääsi kulkemaan juhannuksen jälkeen normaalisti, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Mikko Nyhä kertoo.

Ratikkapäivä

Ratikkapäivää vietettiin 6. kesäkuuta lämpimissä tunnelmissa. Auringon lisäksi kunniavieraaksi saapui Helsingin uusi raitiovaunu, jossa tunnusteltiin ratikalla ajelua Tampereen maisemissa. Kysymyksiä raitiotiehankkeesta sai esittää Ratikka-Nyssessä, joka teki tapahtumassa ensiesiintymisensä. Jaossa oli tuhat ratikkalippua, joita jonotettiin ahkerasti. Lapset taiteilivat graffiteja SirkusRakkausPumPumin ohjauksessa. Viralliset tervehdykset kuultiin pormestari Anna-Kaisa Ikoselta ja HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoskelta. Päivän päätteeksi Jukka Poika lauloi letkeästi ja Simo Frangénin nauratti stand up -esityksellään.

Ratikkapäivä 6.6.2017

Ratikka-Nysse kesäkiertueella

Ratikka-Nysse on lähtenyt liikkeelle ihmisten pariin levittämään tietoa raitiotiestä ja sen rakentamisesta. Ratikka-Nysse on entinen Netti-Nysse, joka on saanut uuden ilmeen. Ensimmäisen torikeikkansa Ratikkapäivän jälkeen Nysse teki Pyynikintorille 14. kesäkuuta. Seuraava kohde on Tammelantori, missä voi Ratikka-Nysseen voi tutustua 12. ja 19. heinäkuuta toriaikaan. Kiertue jatkuu elokuussa muun muassa Hallilan alueelle.
Ratikka-Nysse