Raitiotien länsiosalla aloitetaan mittaus-ja maaperätutkimukset

Tampereen raitiotien toisen osan (Pyynikintori–Lentävänniemi) suunnittelua varten tehdään maaperän pohjatutkimuksia ja kairauksia Sepänkatu–Paasikivenkatu–Rantatie-osuudella. Työt aloitetaan 26. maaliskuuta ja ne kestävät ensivaiheessa noin kuukauden.

Kairaukset aloitetaan Rantatieltä Santalahden vierasvenesataman kohdalta, josta edetään vaiheittain Sepänkadulle. Pohjatutkimuksia ja kairausta tehdään yksittäisissä pisteissä ja ne voivat hetkellisesti aiheuttaa Rantatiellä ja Sepänkadulla lyhytkestoisia liikennemuutoksia kuten ajokaistojen kavennuksia. Liikenne ohjataan tarvittaessa pois työalueelta.

Kairaukset toteuttaa Tampereen Infra. Nyt tehtävien tutkimusten jälkeen jatketaan myöhemmin keväällä tai alkukesästä vielä tarkentavia mittauksia ja kairauksia samalla alueella. Lisäksi tutkimuksia tullaan kevään aikana aloittamaan myös Lielahdessa osuudella Federleynkatu–Kehyskatu–Lielahdenkatu–Halkoniemenkatu. Tarpeen mukaan pohjatutkimuksia tehdään suunnittelun edetessä lisää, arviolta vuoden 2018 loppuun saakka.

Tampereen raitiotien osan 2 suunnittelu ja kehitysvaihe käynnissä

Raitiotieallianssi on käynnistänyt raitiotien osan 2, Pyynikintorilta Lentävänniemeen Hiedanrannan kautta, suunnittelun ja tavoitekustannuksen laskennan. Osan 2 kehitysvaiheen ja suunnittelun aloitus hyväksyttiin Tampereen kaupunginhallituksen päätöksellä viime joulukuussa. Sepänkatu–Santalahti-osuudella raitiotie päätettiin linjata ns. Silta-vaihtoehdon mukaisesti, jossa raitiotie sijaitsee Santalahden alueella Rantatien ja Paasikivenkadun välissä ja ylittää Paasikiventien noin sata metriä pitkää ylikulkusiltaa pitkin Santalahden asuinalueen länsipuolella.