Raitiotien länsiosalla jatketaan kairaustutkimuksia

Tampereen raitiotien toisen osan (Pyynikintori–Lentävänniemi) suunnittelua varten jatketaan maaperän pohjatutkimuksia ja kairauksia Sepänkadulla ja Paasikivenkadulla 9.4. alkaen. Työt kestävät yhteensä noin kaksi viikkoa

Kairaukset aloitetaan Paasikivenkadulta, jonka jälkeen kairauksia jatketaan Sepänkadulla. Pohjatutkimuksia ja kairausta tehdään yksittäisissä pisteissä ja ne voivat hetkellisesti aiheuttaa lyhytkestoisia liikennemuutoksia kuten ajokaistojen kavennuksia. Liikenne ohjataan tarvittaessa pois työalueelta.

Kairaukset toteuttaa Tampereen Infra. Tarpeen mukaan pohjatutkimuksia tehdään suunnittelun edetessä lisää.

Raitiotien länsiosan suunnittelu etenee

Tampereen raitiotien läntisen jatko-osuuden suunnittelu keskustasta kohti Lentävänniemeä on käynnissä. Tampereen Yhdyskuntalautakunta hyväksyi 5.3.2019 Niemenrantaan sijoittuvat katusuunnitelmat Federleynkadulle, Niemenrannanaukiolle ja Kehyskadulle. Lautakunta hyväksyi myös kaupungin puoleisessa päässä sijaitsevat suunnitelmat Sepänkadulle, Paasikivenkadulle ja Rantatielle.

Raitiotieallianssi jatkaa kevään aikana raitiotien länsiosan suunnittelua. Tavoite on, että Tampereen kaupunginvaltuusto tekee päätöksen raitiotien osan 2 rakentamisesta viimeistään syksyllä 2020.