Raitiotien rakentaminen etenee Pirkankadun ja Mariankadun liittymässä uusilla liikennejärjestelyillä

Raitiotien rakentaminen siirtyy viikolla 31 Mariankadun länsipuolelle, risteysalueelle sekä Pirkankadun eteläreunaan Mariankadun ja Pyynikintorin välille, joissa työt jatkuvat arviolta syyskuun puoliväliin. Tällöin risteysalueella jatketaan kaukolämpölinjan ja vesijohto-sekä hulevesilinojen uusimista. Mariankadun ja Pyynikintorin välillä uusitaan jätevesiviemäriä. Töitä ja liikennejärjestelyjä tehdään osittain yöaikaan.

Töiden vuoksi Pirkankadun ajorata kapenee siten, että lännestä itään ajettaessa jää yksi yhteinen kaista sekä suoraan että Mariankadulle kääntyville. Idästä länteen ajettaessa Pirkankadun ja Mariankadun liittymäalueella on yksi kaista suoraan ajaville ja yksi kääntyville. Bussiliikenne Pirkankatua pitkin hoituu normaalisti, mutta ajolinjoihin tulee muutoksia. Bussipysäkit Pyynikintorilla säilyvät nykyisillä paikoillaan.

Jalankulku ja pyöräily ohjataan kiertoreittejä mm. Pyynikintorin ja F.E. Sillanpäänkadun kautta sekä Pirkankadun pohjoispuolta. Pirkankadun eteläpuolella liikkuvat jalankulkijat ohjataan Mariankadun yli valo-ohjatun liittymän kautta, joka sijaitsee F.E. Sillanpäänkadun kohdalla. Pirkankadun pohjoispuolella säilyvät toistaiseksi nykyiset jalankulun reitit. Pyynikintorin itäreunasta Pirkankadun yli johtava suojatie on aluksi käytössä, mutta töiden edetessä se suljetaan. Pirkankadun ylittävä suojatie lähellä Mariankadun liittymää puolestaan on toistaiseksi pois käytöstä, mutta töiden edetessä se avataan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön. Mariankadun ylittävä suojatie Pirkankadun liittymässä on edelleen töiden ajan pois käytöstä. Pyöräilijät ohjataan Pirkankadun pohjoispuolella Puutarhakadulle ja eteläpuolella Pyynikintorin kautta F.E.Sillanpäänkadulle.

Raitiotien rakentamistyöt jatkuvat syksyn aikana Pirkankadun eteläreunalla edeten kohti Sepänkatua. Töistä aiheutuvista liikennevaikutuksista tiedotetaan töiden edetessä.

 

Jalankulku- ja pyöräilyreitit Pirkankadun, Pyynikintorin ja Mariankadun alueella