Raitiotien rakentaminen Santalahdessa jatkuu suunnitellusti – raitiotietöiden valmistelu Santalahden ja Lentävänniemen välille käynnistyy

Raitiotien talven ajalle suunnitellut rakentamistyöt Pyynikintorin ja Santalahden välillä jatkuvat tammikuun toisella viikolla joulutauon jälkeen. Raitiotietöitä tehdään tarvittaessa yöaikaan. Yötöiden ajantasaiset tiedot löytyvät Raitiotieallianssin verkkosivuilta.

Uusi ylikulkusilta eli Santalahden rantasilta otettiin käyttöön joulukuun alussa. Silta ulottuu Pispalanrinteen puolelta tulevan raitiotien, Rantatien ja Paasikiventien yli Santalahteen.

Kuvassa Santalahden uusi rantasilta juhlavalaistuna
Santalahden rantasilta juhlavalaistiin 17.12. Kuva: Kimmo Vallden/Raitiotieallianssi

Tampereen raitiotien rakentaminen länteen jatkuu keväällä 2022. Tampereen kaupunki voi aloittaa Näsisaaren täyttötyöt, sillä korkein hallinto-oikeus ratkaisi 16.12.2021 Näsijärven täyttölupaa koskevan valituksen. Lisätietoa Näsisaaren rakentamisesta Tampereen kaupungin tiedotteesta

Tampereen raitiotien osan 2B (Santalahti–Lentävänniemi) rakentamistöitä aloitetaan kevään 2022 aikana Hiedanrannan ja Lentävänniemen alueella. Tampereen kaupunki ja Tampereen Raitiotie Oy ovat solmineet sopimuksen Raitiotieallianssin palveluntuottajien (AFRY, Sweco, NRC Group ja YIT Suomi) kanssa osan 2B toteuttamisesta. Tammikuussa valmistellaan töiden aloitusta, ja niistä tiedotetaan tarkemmin helmi-maaliskuussa.

Raitiotien osalla 2A (Pyynikintori-Santalahti) työt etenevät osittain edellä aikataulua, sillä projektiaikaa on kulunut 37 prosenttia ja valmiusaste on 48 prosenttia. Töiden ja kustannusten etenemistä voi seurata Raitiotieallianssin nettisivuilla sekä Tampereen kaupungin nettisivuilla. Osan 2B (Santalahti-Lentävänniemi) rakentamistöitä tullaan seuraamaan erikseen samoilla sivustoilla.

Raitio- ja bussiliikenteestä lisätietoa löytyy Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen sivuilta. Tampereen Ratikasta ja Ratikan taiteesta lisätietoa Tampereen Ratikan sivuilta.

Rakentamistyöt tammikuussa

SANTALAHTI

Pirkankadun työt ovat talvitauolla ja katurakennustöitä jatketaan keväällä kelien lämmettyä.

Sepänkadulla jatketaan vesijohdon poikitustyötä kadun alitse sekä rakennetaan kaapelireittiä. Talven aikana on tarkoitus myös saneerata hulevesiviemäri rautatien varteen ja Näsijärvenkadun alueelle. Sepänkadun sillalla on sillan vierustäytöt saatu valmiiksi ennen joulua, ja työt sillalla jatkuvat keväällä kelien salliessa. Sepänkadun alueen kulkureitit ja ajoradat toimivat talven ajan nykyisillä järjestelyillä

Sepänkadun päällysrakennetyöt jatkuvat keväällä kelien salliessa

Paasikivenkadulla tehdään tulevan sepeliradan pohjatöitä ja rakennetaan tukimuureja talven ajan.

Rantatiellä rakennetaan tukimuureja ja tehdään tukimuurien vierellä täyttötöitä sitä mukaa kun tukimuureja valmistuu.

Hiedanranta

Hiedanrannassa Sellupuiston alueella painopenkereestä aiheutuvat liikennejärjestelyt jatkuvat edelleen. Tulevan raitiotien pohjamaan tiivistämiseksi rakennettu painopenger on tarkoitus purkaa vuoden lopulla.

Osa 1 (keskusta-Hervanta, Tays-Hatanpään valtatie)

Raitiotieallianssi on Tampereen kaupungin tilaamana uusinut ja lisännyt loppusyksyn aikana liikennevaloja ja varoitusvaloja raitiotien varrelle Taysin alueella Lääkärintiellä sekä Kalevassa Sarvijaakonkadun ja Rieväkadun liittymäalueella. Valomuutokset on tehty alueiden liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Uudet liikennevalot on tavoitteena ottaa käyttöön loppuvuoden aikana.

Ratikka Taysin alueella. Kuva: Wille Nyyssönen/Raitiotieallianssi