Raitiotietä rakennetaan nyt monen koululaisen reitillä – liikenteessä pitää olla tavallistakin tarkempana

Raitiotietä rakennetaan Tampereella parhaillaan monen koululaisen reitillä. Joukossa on myös satoja ekaluokkalaisia, joille uuden koulutien opettelu on hieno ja jännittävä asia.

Raitiotien rakentamisesta aiheutuu jatkuvasti muuttuvia liikennejärjestelyjä. Siksi Raitiotieallianssi toivoo kodeilta ja kouluilta yhteistyötä turvallisen koulutien varmistamiseksi. Lapsille tulee opastaa turvalliset reitit, jotta koulusyksy lähtee hyvin ja turvallisesti alkuun.

– Teemme parhaamme, jotta työmaiden ohitus olisi helppoa ja turvallista. Työmaille on mennyt tietoa koulujen alkamisesta, ja pyrimme huomioimaan koululaiset työmaiden läheisyydessä. Tiedotamme kouluille aina kun liikennejärjestelyt koulun läheisyydessä olennaisesti muuttuvat, ja käymme tarvittaessa myös kertomassa kouluilla raitiotien rakentamisesta.  Teemme tiivistä yhteistyötä Tampereen joukkoliikenteen kanssa varmistaaksemme turvallisen kulun bussipysäkeille, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Mikko Nyhä kertoo.

Koulujen alkuun järjestetään opastusta Raitiotieallianssin toimesta kaikkein haastavimpien risteysten ja työmaiden lähelle. Opastajat tunnistaa turvaliivistä.