Ratikka-Nysse lähtee kesäkiertueelle

Ratikka-Nysse lähtee ensi viikolla liikkeelle ihmisten pariin levittämään tietoa raitiotiestä ja sen rakentamisesta. Ratikkapäivässä Keskustorilla 6.6.2017 ensiesiintymisensä tehnyt Ratikka-Nysse on uuden ilmeen saanut, tamperelaisille varsin tutuksi tullut Netti-Nysse. Nysse palvelee edelleen opetuskäytössä Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksella, eli se näkyy Tampereen katukuvassa muutenkin.

Ratikka-Nysselle on ensi vaiheessa sovittu muutama toriesiintyminen. Ensimmäinen on keskiviikkona 14.6. klo 14 – 18 Pyynikintorilla. Seuraava kohde on Tammelantori, jossa voi piipahtaa toriaikaan keskiviikkona 12.7. klo 10 – 13 sekä seuraavalla viikolla niin ikään keskiviikkona 19.7. klo 10 – 13. Kiertue jatkuu elokuussa.

Ratikka-Nyssessä on tietoa raitiotiestä ja sen rakentamisesta (muun muassa katusuunnitelma-aineistot). Paikalla keskustelemassa on Tampereen kaupungin raitiotiehankkeen edustajia. Nyssessä on mukana myös raitiotien rakentamisesta vastaavan Raitiotieallianssin edustajia.

Pyynikintorilla voi vastata vielä Hallilan ratikkapysäkin viherympäristökyselyyn (auki 23.6. asti).

Nyssessä ja verkossa voi ideoida ratikan ulkonäköä

Ratikka-Nyssessä voi myös vastata kyselyyn, miltä Tampereen raitiovaunun pitäisi näyttää. Ideoita ja ehdotuksia Tampereen ratikan ulkoasusta otetaan vastaan 30.9.2017 asti kaupungin verkkosivuilla tampere.fi/raitiotie.

Tampereelle hankitaan 37 metriä pitkiä Tampereelle suunniteltuja raitiovaunuja. Vaunujen yksityiskohtainen suunnittelu käynnistyy ensi syksynä. Suunnittelu sisältää myös raitiovaunun muotoilun, eli sen, miltä tamperelainen raitiovaunu näyttää.
Ideoiden tuella raitiovaunun muotoilutyön tekevät teolliset muotoilijat suunnittelevat valmistettavissa olevat luonnokset. Tampereen tulevan raitiovaunun ulkoasun on tarkoitus olla valmis keväällä 2018.

Raitiotiekysely vastaamisohjeineen ja lisätietoa raitioitien suunnittelusta

Tampereen kaupungin tiedote