Rosenlewin sillalla puretaan valumuottia – Paasikiventiellä poikkeuksellisia kaistajärjestelyjä yöaikaan viikolla 25

Paasikiventien ylittävän Rosenlewin alikulkusillan kansi valettiin ja jännitettiin keväällä, ja parhaillaan on käynnissä sillan valumuotin purku. Liikenneaukkojen eli Paasikiventien ajoratojen kohdalla oleva osa muottia sekä siltaa edeltävät korkeusrajoittimet puretaan viikolla 25. Töiden vuoksi Paasikiventiellä on muutamia poikkeuksellisia kaistajärjestelyjä sunnuntain ja torstain 18.–22.6. välisinä öinä.

Työt aloitetaan sunnuntain ja maanantain 18.–19.6. välisenä yönä sillan pohjoispuolella. Tällöin Paasikiventien pohjoispuolen, eli Näsijärven puoleisen, ajoradan molemmat kaistat ovat suljettuina ja liikenne ohjataan etelän puoleisen ajoradan kautta siten, että kumpaankin suuntaan on yksi kaista.

Töiden etenemisen mukaan työt siirtyvät sillan eteläpuolelle. Tällöin puolestaan Paasikiventien eteläpuolen ajoradan molemmat kaistat ovat suljettuna ja liikenne ohjataan pohjoisen puoleisen ajoradan kautta siten, että kumpaankin suuntaan on yksi kaista.

Siltaa edeltävien korkeusrajoittimien purun aikana työkohteen lähellä oleva kaista suljetaan ja liikenne pysäytetään muutamaksi minuutiksi nostotyön ajaksi.

Työt voivat valmistua myös suunniteltua aikataulua aikaisemmin.

Muokattu 15.6. Päivitetty töiden kestoksi sunnuntain ja torstain väliset yöt