Sammonaukion liikennejärjestelyihin muutoksia – kiertoliittymän tilalle lopulliset liikennevalot

Raitiotien rakentaminen Sammonaukiolla etenee viikolla 47 siten, että aukion kiertoliittymä poistetaan ja Sammonaukion autoliikenne muutetaan liikennevaloilla ohjatuksi. Tässä yhteydessä liikennejärjestelyt muutetaan lähes raitiotien valmistumisen lopputilanteen mukaisiksi.

Liikennejärjestelyjen muutos aloitetaan tiistaina 20.11. ja ne saadaan valmiiksi arviolta torstain 22.11. aikana. Tiistaiaamusta alkaen Sammonaukion nykyiset liikennevalot ovat pois käytöstä mukaan lukien Sammonkadun ja Teiskontien ylittävien suojateiden liikennevalot. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä noin klo 22.00-6.00 Sammonaukion kiertoliittymä puretaan ja aukiolla tehdään asfaltointeja ja ajoratamaalauksia. Torstaipäivän aikana liikennevalot risteyksessä ja suojateillä otetaan käyttöön ja risteys avataan normaalisti. Liikennejärjestelyjen aikana autoilijoiden kannattaa käyttää muita reittejä mahdollisuuksien mukaan.

Muutoksen jälkeen autoliikenne ei vielä toistaiseksi pääse kääntymään Sammonkadulta oikealle Teiskontielle. Kalevan puistotietä etelästä tullessa pääsee jatkossa kääntymään oikealle Sammonkadulle.

Sammonaukiota lähimmille suojateille tulee seuraavat muutokset:

• Suojatie Kalevan puistotien yli Sammonaukion pohjoispuolella tulee käyttöön entisellä paikallaan.
• Itsenäisyydenkadun ylittävä suojatie Sammonaukion länsipuolella tulee käyttöön entisellä paikallaan.
• Sampolan edustalla Sammonkadun ylittävä suojetie pysyy käytössä nykyisellä paikallaan
• Teiskontien ylittävä suojatie pysyy käytössä nykyisellä paikallaan
• Kalevan puistotien ylittävä suojatie Sammonaukion eteläpuolella tulee käyttöön myöhemmin, arviolta noin kolmen viikon kuluttua.
• Tammelan stadionin kohdalla sijaitseva, Kalevan puistotien ylittävä väliaikainen suojatie poistetaan. Suojatie otettiin käyttöön Sammonaukion töiden käynnistyessä viime vuonna.
• Kaikki suojatiet tulevat käyttöön liikennevalo-ohjattuina.

Liikennejärjestelyjen aikana kun liikennevalot ovat pois toiminnasta, Raitiotieallianssin liikenteenohjaajat avustavat jalankulkijoita suojateillä aamuliikenteessä sekä iltapäivällä koulujen loppumisen aikoihin.

Liikennemuutosten jälkeen Sammonaukion keskellä jatketaan raitiotien rakentamista. Alueelle rakennetaan paalulaatta tulevan raitioradan alle. Lähiviikkojen aikana työalueella tehdään myös paalutusta, josta voi aiheutua melua lähialueille.

 

Sammonaukion kulkumuutokset viikolta 47 alkaen
Sammonaukion kulkureitit viikolta 47 alkaen

Bussilinjoihin ja autoliikenteelle muutoksia töiden aikana

Sammonkadun ja Teiskontien risteys on poikkeuksellisesti suljettu ajoneuvoliikenteeltä Sammonkadun puolelta torstain ja perjantain välisenä yönä (22. – 23.11.)

Sammonkadulla tehdään asfaltointeja ja liikenteen sujuvoittamiseksi työt suoritetaan yöaikaan. Sammonkadulle pääsee ajamaan työn aikana esim. Kaalamonaukion tai Kaupinkadun kautta. Keskustaan päin ajaessa opastetaan kulkemaan Kaupinkadun kautta.

Bussilinjat 3, 17, 25 ja 37 ajavat torstai-illasta perjantaiaamuun, 22.-23.11.2018 kello 23.00-6.00 Itsenäisyydenkadulta itään reittiä Kalevan puistotie – Salhojankatu – Kalevantie – Takojankatu – Sammonkatu. Keskustaan ajetaan Sammonkadulta Kaupinkadun ja Teiskontien kautta.

Pysäkit Sampola (4500/4501), Kaalamonaukio (4502), Sammonkatu 13 (4503), Sammonkatu 26 (4504) ja Uintikeskus (4506) eivät ole käytössä. Kaikilla poikkeusreitin varrella olevilla pysäkeillä pysähdytään tarvittaessa. Poikkeusreitti johtuu Sammonkadulla tehtävistä raitiotietyömaan asfaltointitöistä.

 

Bussilinjoilla poikkeuksia 22.-23.11.
Bussilinjoilla poikkeuksia 22.-23.11.

 

Tampereen seudun joukkoliikenteen tiedote

Päivitetty 21.11. bussiliikenteen muutokset