Tampereen kaupunki uusii Hämeensillan – yksityisautoilu loppuu Hämeenkadulla

Hämeensillan uusimistöiden alkaessa ajoneuvojen liikennejärjestelyt Tampereen Hämeenkadulla muuttuvat maanantaina 5.2.2018.  Viimeinenkin yksityisautojen käyttämä osuus on jatkossa vain bussien, taksien ja huoltoliikenteen käytössä. Hämeensiltaa urakoi YIT Infra, rakennuttaja on Tampereen kaupunki.

Hämeensillan uusimisen alkaessa samoja liikennejärjestelyjä hyödynnetään myös vesijohtolinjan muutostöissä, jotka Raitiotieallianssi aloittaa lähiviikkoina Hämeensillan ja Keskustorin välillä. Lisäksi Raitiotieallianssi avaa reittejä Hämeenkadun länsipäässä.

Katso Tampereen kaupungin tiedote >>

Raitiotieallianssi avaa reittejä Hämeenkadun länsipäässä

Hämeenkadulla länsipäässä tehdään liikennemuutoksia 5.2. alkaen, kun Raitiotieallianssin tekemät raitiotietyöt etenevät. Näsilinnankadun pohjoispuolelta avataan jälleen ajoreitti Hämeenkadun yli Näsilinnankadun eteläpuolelle.

Lisäksi Hämeenpuistoa pohjoiseen ajettaessa katu muuttuu jälleen kaksikaistaiseksi. Raitiotietöiden edetessä keväällä joudutaan Hämeenpuiston kaistoja vielä väliaikaisesti kaventamaan.

Kuninkaankatu Hämeenkadun ja Hallituskadun välillä muuttuu myös 5.2. alkavalla viikolla kaksisuuntaiseksi siten, että katuosuuden tonteille ajo ja huoltoliikenne on mahdollista. Ajoyhteys Kuninkaankadulta Hämeenkadulle sallitaan jatkossa vain takseille, busseille ja huoltoliikenteelle. Liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.