Tampereen raitiotiehanke sijoittui hopealle RIL-palkintokisassa

Tampereen raitiotiehankkeen osa 1 sijoittui hienosti jaetulle hopeatilalle Rakennetun ympäristön alan akateemisten – RIL ry:n – vuoden 2021 RIL-Palkintokisassa. Ensimmäisen palkinnon voitti Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysohjelman projektikokonaisuus. Toiselle sijalle Tampereen raitiotiehankkeen kanssa ylsi Poistoputken kapasiteetin tehostamishanke Turusta.

Tunnustuspalkinnon saajan valinnut yritysjohtaja, TkT Matti Alahuhta korosti puheessaan, että kaikki kolme palkittua olivat tehneet erinomaista työtä.

”Minulle on syntynyt vahva vaikutelma, että jokaista hanketta on viety eteenpäin korkeatasoisella ammattitaidolla ja vahvalla sitoutumisella tavoitteisiin. Tiivis yhteistyö verkostokumppaneiden kanssa on ollut olennainen osa toimintamallia ja tavoitteet on saavutettu hyvässä, inspiroivassa yhteistyön hengessä.”

Tampereen raitiotien osa 1 saatiin käyttöön elokuussa 2021. Hankkeessa on edetty aikataulusta ja budjetista edellä. Nyt on käynnissä osan 2A (Pyynikintori-Santalahti) rakentaminen, joka valmistuu syksyllä 2023. Monivuotisen hankkeen kehitysvaihe käynnistyi kesällä 2015. Hanke on toteutettu allianssimallilla, jossa osapuolten yhteistyö on toiminut hyvin myös koronan aiheuttamana poikkeusaikana.

”Olemme erittäin ylpeitä Tampereen raitiotiehankkeesta ja hienosta menestyksestä tässä kisassa. Kiitos onnistumisesta  kuuluu kaikille upeille Ratikantekijöillemme. Tampereen Ratikka ja raitiotien rakentaminen kehittää joukkoliikenteen lisäksi koko Tampereen kaupunkiseutua. Tampereen Ratikka on jatkuvasti lisännyt suosiotaan ja teemme määrätietoisesti  työtä sen eteen jatkossakin. Ihmisten aito ilo ja innostus Ratikkaa kohtaa on ollut selvästi nähtävissä,  ja tuntuu hienolta, että Ratikka on voittanut hurjan määrän ihmisiä puolelleen raitiotien rakentamisen aikana ja erityisesti liikennöinnin aloittamisen myötä”, Tampereen Raitiotien Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö iloitsee.

”Hankkeen onnistuminen ja menestys on ehdottomasti  projektimme henkilöstön ansiota. He ovat vieneet hankkeemme hienosti maaliin, etuajassa ja alle tavoitekustannuksen”, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus kiittää.

Ratikka Vackerin sillalla Hervannan valtaväylällä

RIL-Palkinnon voittaja julkistettiin 23.11.2021 Säätytalolla Helsingissä. Yritysjohtaja, TkT Matti Alahuhta teki valintansa kolmen finalistin joukosta, rakennusalan asiantuntijoista koostuva esiraadin arvioiden pohjalta. Kaikkiaan RIL-Palkinto-kilpailuun osallistui seitsemän kovatasoista ehdotusta.

Lisätiedot:

RIL ry, Henriikka Hellström, 040 554 8857, henriikka.hellstrom@ril.fi

Tampereen Raitiotie Oy, toimitusjohtaja Pekka Sirviö, puh. 040 3345798

Raitiotieallianssi, projektipäällikkö Sari Valjus, puh. 040 866 1682

 

RIL-Palkinto

RIL ry jakaa vuosittain RIL-Palkinnon rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista. Lisäksi palkittava työ tai hanke on edistänyt kilpailuaikana parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme. Ensimmäisen kerran RIL-Palkinto on myönnetty vuonna 1972.

 

RIL

RIL on valtakunnallinen osaajayhteisö, jonka tarkoituksena on edistää hyvää suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitokulttuuria ja rakennusalan ammattitaidon kehittymistä Suomessa. Vuonna 1934 perustetun järjestön jäsenistö koostuu yli 6 000:sta rakennus-, yhdyskunta-, ympäristö- ja kiinteistöalan diplomi-insinööristä, tekniikan lisensiaatista ja tohtorista sekä teekkarista. www.ril.fi