Tehdaskartanonkadulla lopullinen katulinjaus käyttöön raitiotien alueella

Raitiotieallianssin raitiotietyöt ovat Hiedanrannassa kesän aikana edenneet suunnitellusti, ja viikon 37 lopulla otetaan Tehdaskartanonkadun raitiotieosuuden kohdalla käyttöön lopputilanteen mukainen ajorata. Ennen käyttöönottoa katuosuus asfaltoidaan.

Muualla Tehdaskartanonkadun varrella Hiedanrannan Kehitys Oy:n aliurakoitsijat jatkavat kunnallistekniikan ja katualueen rakentamista, joihin liittyy liikennejärjestelyjä. Jalankulkuun ja pyöräilyyn suositellaan opastettua kiertoreittiä tehdasalueen eteläpuolella.

Raitiotieallianssi on kesän aikana rakentanut Hiedanrannassa raitiotien päällysrakennetta, ja alueen kisko- ja kiintoraidelaatta-asennukset ovat nyt loppusuoralla. Päällysrakennetöissä on syyskuussa vuorossa sepelirataosuuksien tukeminen. Raitiopysäkkien rakentaminen jatkuu tulevalla Hiedanrannan vaihtopysäkillä, Tehtaan pysäkillä sekä Sellupuistossa sijaitsevalla Niemen kartanon pysäkillä. Syksyn aikana pysäkeillä tehdään kiviasennuksia. Syyskuussa on aloitettu kiveystyöt myös Nottbeckinaukiolla, ja lisäksi asennetaan reunakiviä Tehdaskartanonkadun alueelle.

Sellupuiston sähkönsyöttöasemalla aloitetaan käyttöönotto syyskuun aikana. Hiedanrannassa on tavoitteena käynnistää loppuvuodesta myös raitiotien sähköratatyöt, eli sähköratapylväiden varustelu ja ratajohdon asennukset.

Tehdaskartanonkadun liikennejärjestelyt 15.9. alkaen. Kuva: Hiedanrannan Kehitys Oy