Piparkakkuohje
Joulutunnelmaan voi virittäytyä leipomalla. Alla ohje jauhopeukaloille. Heittäydy luovaksi piparin muotoilun kanssa ja tee vaikka Tampereen ratikka.
(Psst. Jos tuntuu, ettei ehdi leipomaan, joululeivonnaiset voi käydä ostamassa ratkkareitin varrella olevista leipomoista ja kahviloista.)
Piparkakut
Valmistusaineet
1 ½ dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
250 g voita tai leivontamargariinia
1 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 munaa
2 tl ruokasoodaa
9 dl vehnäjauhoja
Laita siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keittele seosta samalla sekoittaen hetken. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita keskenään jauhot sekä sooda ja lisää seos taikinaan. Anna kovettua kylmässä mieluusti yön yli. Leivo piparit ja paista niitä 5-9 minuuttia 175 asteisessa uunissa.