Piparkakkuohje

Joulutunnelmaan voi virittäytyä leipomalla. Alla ohje jauhopeukaloille. Heittäydy luovaksi piparin muotoilun kanssa ja tee vaikka Tampereen ratikka.

(Psst. Jos tuntuu, ettei ehdi leipomaan, joululeivonnaiset voi käydä ostamassa ratkkareitin varrella olevista leipomoista ja kahviloista.)

 

Piparkakut

Valmistusaineet

1 ½  dl            tummaa siirappia

2 dl                sokeria

250 g              voita tai leivontamargariinia

1  rkl               kanelia

2 tl                 inkivääriä

2 tl                 neilikkaa

2                    munaa

2  tl                ruokasoodaa

9  dl               vehnäjauhoja

 

Laita siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keittele seosta samalla sekoittaen hetken. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita keskenään jauhot sekä sooda ja lisää seos taikinaan. Anna kovettua kylmässä mieluusti yön yli. Leivo piparit ja paista niitä 5-9 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

 

Allianssilaisten taidonnäyte vuodelta 2015