Hämeensillan raidetyöt käyntiin liikennejärjestelymuutoksilla

Raitiotietyöt Hämeensillalla alkavat viikolla 11 tehtävillä liikennejärjestelyillä. Liikennejärjestelyjen jälkeen aloitetaan sillan keskiosalla kaivutyöt kiintoraidelaatan pohjaa varten. Maaliskuun loppupuolella sillalle asennetaan sääsuoja, jossa tehdään sillan vesieristystöitä. Liikennejärjestelyt tehdään maanantain ja tiistain välisenä yönä 9.-10.3.

Työalue sijaitsee sillan keskellä, ja ensimmäisessä vaiheessa Hämeensillan liikennejärjestelyt muuttuvat siten, että työaluetta laajennetaan pohjoisreunan suuntaan. Bussien ja taksien ajokaista siirretään kohti sillan reunaa, ja samalla jalankulkuväylä kapenee. Ajokaistat ja jalankulkuväylät sillan eteläreunalla pysyvät pääosin nykyisillä paikoillaan. Jalankulkureitit säilyvät sillan molemmilla reunoilla. Tampereen Teatterin edustalla sijaitsevaa suojatietä siirretään muutamia metrejä Keskustorin suuntaan.

Vesieristystöitä varten pystytettävän sääsuojan pituus tulee olemaan noin 30 metriä, ja se sijaitsee sillan keskellä, josta työt maaliskuun lopulla aloitetaan. Sääsuoja puretaan vesieristysten jälkeen ja Hämeensillan päällysrakennetyöt eli kiintoraidelaatan rakentaminen ja kiskojen asennus alkavat sen jälkeen kelien salliessa. Hämeensillan raitiotietyöt valmistuvat arviolta loppukesällä. Jalkakäytävien osalta työt jatkuvat loppuvuonna ja ensi vuoden aikana.