Hatanpään valtatien raitiotietöissä uusia työvaiheita ja liikennejärjestelyjä huhtikuun lopulla

Hatanpään valtatiellä työt etenevät eri kohdissa suunnitellusti. Huhtikuun lopulla viikosta 18 alkaen töistä aiheutuu uusia liikennejärjestelyjä ja myös ratalaattojen pohjatöitä päästään aloittamaan.

Työt kortteliväleittäin:

Hämeenkatu–Verkatehtaankatu

Viikolla 18 aloitetaan laaja viemärin uusimistyö, joka vaikuttaa liikenteeseen ja pysäköintiin Verkatehtaankadulla ja Pellavatehtaankadulla. Verkatehtaankadulla, Pellavatehtaankadun ja Aleksanterinkadun välillä, tehdään viemärin sukitusta, jonka aikana viemärilinjaa ohipumpataan pumppauskaluston avulla. Työvaihe kestää noin kaksi viikkoa. Viemärin ohipumppausta tekevät työkoneet sijaitsevat Verkatehtaankadulla ja Pellavatehtaankadun liittymässä. Alueen autoliikenteen sujumiseksi kadunvarsipysäköinti poistetaan Hatanpään valtatien ja Aleksanterinkadun väliltä kokonaan töiden ajaksi. Myös Pellavatehtaankadun puolelta pysäköintiä poistetaan töiden ajaksi. Työ aiheuttaa paikoittain jalankulkuväylien kaventumista. Huoltoliikenne varmistetaan myös töiden aikana.

Liikennejärjestelyt Verkatehtaankadulla viikoilla 18 ja 19
Liikennejärjestelyt Verkatehtaankadulla viikoilla 18 ja 19

Hatanpään valtatien länsipuolella oleva jalkakäytävä Verkatehtaankadun ja Hämeenkadun välillä on otettu jälleen käyttöön. Jalkakäytävä oli pois käytöstä kahden viikon ajan.

Hämeenkadun liittymän lähellä aloitetaan ratalaatan rakentamista valmistelevat pohjatyöt viikolla 18.

Verkatehtaankatu–Otavalankatu

Otavalankadun tunnelin vedeneristystyöt jatkuvat suunnitelmien mukaan. Tunnelin vanha vesieriste on nyt purettu sääsuojateltan alueelta ja viikosta 17 alkaen toteutetaan uuden vesieristeen asennus.

Otavalankatu–Vuolteenkatu

Jalankulkuväylä poistuu käytöstä Hatanpään valtatieltä Koskikeskuksen edustalta 24.-29.4. vesijohtoliitostöiden vuoksi. Koskikeskuksen sisäänkäynnit toimivat normaalisti työn ajan.

Jalankulkuyhteys Koskikeskuksen edustalla on pois käytöstä 24.-29.4.
Jalankulkuyhteys Koskikeskuksen edustalla on pois käytöstä 24.-29.4.

Vuolteenkadun ja Suvantokadun risteyksissä on käynnissä kunnallistekniikan siirtotyöt. Tämä aiheuttaa kiertoliittymissä ajoittaisia ajolinjojen muutoksia töiden edetessä.

Viikolla 18 eli huhtikuun lopussa Suvantokadun kiertoliittymään tehdään pysyvämpiä ajolinjoja, sillä tällöin liittymän alueella aloitetaan ratalaatan rakentamista valmistelevat pohjatyöt. Suvantokadun liittymä on ensimmäisiä paikkoja Hatanpään valtatiellä, jossa aloitetaan raitiotieradan päällysrakennetöiden eli kiintoraidelaatan ja kiskojen asennuksen valmistelu.

Vuolteenkatu–linja-autoasema

Linja-autoaseman edustalla jatkuu sähkönsyöttöaseman rakentaminen. Hatanpään valtatiellä tällä kohdalla jätevesi- ja vesijohtolinjan rakentaminen etenee suunnitellusti.

Hatanpään valtatien raitiotietöiden aikana huoltoajo ja kulkuyhteys yrityksiin ja kiinteistöihin varmistetaan jokaisessa vaiheessa. Pääsy Hotelli Ilvekseen sekä Koskikeskuksen ja Ratinan pysäköintihalleihin toimii kaikissa työvaiheissa.