Hervannan valtaväylän varrella louhinta- ja räjäytystöitä – alueella poikkeavia liikennejärjestelyjä


Hervannan valtaväylän varrella aloitetaan raitiotien rakentamiseen liittyvät louhintatyöt viikolla 3. Työt käynnistyvät Pehkusuonkadun ja Hervannan välisellä osuudella, jossa louhitaan kiveä raitiotien reitiltä. Louhittua maa-ainesta kuljetetaan pohjoisemmas Korkinmäen alueelle Suutalanahteelle. Töiden kesto on useita kuukausia.

Louhintojen ja työmaaliikenteen vuoksi alueelle on tehty liikennejärjestelyjä jalankulkijoille ja pyöräilijöille sekä Hervannan valtaväylän autoliikenteelle. Räjäytystöiden aikana autoliikenne, jalankulku ja pyöräily alueella pysäytetään liikenteenohjaajien toimesta turvallisuussyistä räjäytysten ajaksi. Ennen räjäytyksiä niistä ilmoitetaan voimakkaalla äänimerkillä.

Korkinmäessä sijaitsevalle Suutalanahteelle on rakennettu Hervannan valtaväylältä työmaaliittymä, jolla pyritään ehkäisemään Suutalanahteen asuinalueen työmaaliikennekuormaa töiden aikana. Tampereelta Hervannan suuntaan kulkeva liikenne pysäytetään liikennevaloilla aina Hervannan suunnasta tulevan työmaaliikenteen kaistanylityksen ajaksi.

Valtatie 9:n ja Pehkusuonkadun välillä, Vackerinpuiston alueella sijaitseva Suutalanraitin pyöräilyreitti on suljettu ja pyöräily ohjattu lännemmäksi kiertoreitille. Kiertoreitit on maastossa opastettu erillisillä kylteillä ja työmaa-alue rajattu.

Pehkusuonkadun ja Kanjonin välillä pyörätie ja jalkakäytävä on töiden ajaksi siirretty Hervannan valtaväylän varteen ja erotettu ajoradasta betonielementtikaiteella. Piennarta on levitetty siten, että pyöräily ja jalankulku mahtuvat osuudelle turvallisesti. Alueen bussipysäkit sijaitsevat entisillä paikoillaan, mutta niille kulkua on hieman muutettu.

 

Raitiotien työmaa-alueet ja liikennejärjestelyt Hervannan valtaväylän varrella
Raitiotien työmaa-alueet ja liikennejärjestelyt Hervannan valtaväylän varrella

In English: Excavation work along Hervannan valtaväylä – exceptional traffic arrangements in the area

Raitiotieallianssi
Itsenäisyydenkatu 2, 33100 Tampere

Käyntiosoite Pakkahuoneenaukio 1

info@raitiotieallianssi.fi

Raitiotietä rakennetaan:

15 000 metriä

Raitiotietä valmistunut:

1000 metriä

 

Seuraa raitiotien rakentamista somessa!