Hervannassa raitiotietöistä johtuvia uusia liikennejärjestelyjä lähiviikoille

Raitiotien rakentaminen Hervannassa etenee viikon 24 loppupuolesta alkaen uusilla työvaiheilla.

Insinöörinkadulla ratatyöt ovat edenneet siten, että Opiskelijankadun ja Tumpin välinen osuus avataan liikenteelle viikon loppupuolella, arviolta torstaina 13.6. alkaen. Jalankulku-ja pyöräilyväylä tällä osuudella kulkee Insinöörinkadun itäpuolella. Suojatiet sijaitsevat tällä välillä Opiskelijankadun liittymässä ja toinen suojatie Tumpin ja Lindforsinkadun välillä.

Työalueiden muutos aiheuttaa muutoksia kiinteistöille kulkuun mm. siten, että kulku Tumpin ja Insinöörinkatu 26:n kiinteistöille tapahtuu Opiskelijankadun ja uuden liikenteelle avatun ratalaatan kautta.
Henkilöautoilla kulku liikekiinteistöön (mm. K-Kauppa, R-Kioski) hoituu Lindforsinkadun puolelta tilapäisen tonttiliittymän kautta.

Työnaikaiset kulkureitit Insinöörinkadulla viikosta 24 alkaen
Työnaikaiset kulkureitit Insinöörinkadulla viikosta 24 alkaen

Atomipolun vaihdealueella tehdään lähiviikkoina kunnostustöitä. Työalueen kohdalla on työaikana vuorotellen yksi kaista käytössä. Atomipolun vaihdealue puhdistetaan ja vaihteita rasvataan. Myöhemmin alueelle asennetaan vaihteen kääntölaitteita. Työt kestävät yhteensä joitakin päiviä.

Hervannan valtaväylän ja Hermiankadun liittymässä aloitetaan asentamaan suojatien liikennevaloja juhannuksen jälkeen eli viikosta 26 alkaen. Työn ensimmäisessä vaiheessa liittymän eteläpuolella sijaitseva suojatie suljetaan ja jalankulku ja pyöräily ohjataan käyttämään liittymän pohjoispuolen suojatietä. Hermiankadun ylittävä ja esimerkiksi Hermianraitilta tuleva jalankulku ja pyöräily ohjataan käyttämään liittymän itäpuolella olevaa suojatietä. Töiden kesto liittymässä on useita viikkoja, mutta kaikissa työvaiheissa suojatie liittymäalueella on käytössä. Työt pyritään saamaan valmiiksi ennen koulujen alkua.

Hervannan valtaväylän ja Hermiankadun liittymässä aloitetaan liikennevalojen asennus viikolla 26. Töistä aiheutuu joitakin kulkujärjestelyjä alueella
Hervannan valtaväylän ja Hermiankadun liittymässä aloitetaan liikennevalojen asennus viikolla 26. Töistä aiheutuu joitakin kulkujärjestelyjä alueella

Työmaiden vaikutusalueella nopeusrajoitus autoliikenteelle on 30 kilometriä tunnissa.