Kalevassa käyttöön uusia ajolinjoja raitiotietöiden vuoksi

Kalevassa aloitetaan raitiotien päällysrakennetöiden eli kiskojen ja kiintoraidelaatan rakentamista. Töihin liittyen Teiskontiellä ajolinjat Hervannan suuntaan muuttuvat ja Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymässä otetaan käyttöön kiertotie.

Teiskontieltä ajolinja muuttuu Hervannan suuntaan

Teiskontien ja Ilmarinkadun liittymässä on tehty liikennejärjestelyjä ja viikolla 16 otetaan käyttöön uusi ajolinja Teiskontieltä Hervannan suuntaan.

Raitiotien työmaa-alue sijaitsee Teiskontien ja Ilmarinkadun liittymäalueen keskellä. Tämän vuoksi liittymässä on kaistojen kavennuksia ja osa ajoradoista on liittymässä yksikaistaisia, mikä vaikuttaa autoliikenteen ajolinjoihin. Ilmarinkadulta ei töiden aikana pääse ajamaan Uimalankadulle. Teiskontien liittymän vieressä ylittävä suojatie siirretään noin 100 metriä lännen suuntaan.

Teiskontie on eteläpuolelta yksikaistainen, kun keskellä katua tehdään päällysrakennetöitä. Bussipysäkit säilyvät nykyisillä paikoillaan. Liikennejärjestelyjä viimeistellään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 16.-17.4. klo 22 alkaen. Töistä voi aiheutua melua lähiympäristöön.

Teiskontien ja Ilmarinkadun liittymän liikennejärjestelyjä
Teiskontien ja Ilmarinkadun liittymän liikennejärjestelyjä

Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymään kiertotie

Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymäalueella otetaan käyttöön kiertotie pääsiäisen jälkeen viikolla 17. Sekä Hervannan valtaväylältä, että Sammonkadulta ja Sarvijaakonkadulta päin tuleva liikenne pääsee kulkemaan  Prisman suuntaan. Myös Prisman suunasta on kulku kaikkiin suuntiin.

Sarvijaakonkadun liittymässä rakennetaan raitiotien kiintoraidelaattaa ja asennetaan kiskot. Työvaihe ja liikennejärjestelyt kestävät aiempaa ariota pidemmälle, heinäkuun puoliväliin.

Nopeusrajoitus työmaiden vaikutusalueella on 30 kilometriä tunnissa.

Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymässä käyttöön kiertotie viikolla 17
Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymässä käyttöön kiertotie viikolla 17

 

Tiedotetta päivitetty 10.6. Rieväkadun kiertotien liikennejärjestelyjen osalta