Lentävänniemen Pyhällönpuistossa aloitetaan painopenkereen rakentaminen raitiotietä varten – kulkureitteihin muutoksia

Raitiotieallianssi ryhtyy viikolla 11 eli 17.3. alkaen valmistelemaan painopenkereen rakentamista Lentävänniemen Pyhällönpuistoon. Painopenger rakennetaan tulevan raitiotien alueelle tiivistämään maaperää radan ja pysäkin rakentamista varten. Pyhällönpuistoon rakennetaan raitiotien länsiosan päätepysäkki.

Viikolla 11 työmaa-alue rajataan ja viikolla 12 eli 21.3. alkaen alueen jalankulkureitteihin tulee muutoksia. Työalueen länsipuolella kulkureitti säilyy, mutta sitä joudutaan hieman muuttamaan. Reitti kiertää alueella sijaitsevalle leikkialueelle, joka jää myös töiden ajaksi käyttöön. Tulevan radan poikki itäpuolelle johtava kulkureitti katkaistaan tulevien raitiotietöiden ajaksi. Kulkureitit opastetaan maastossa töiden aikana.

Painopenger on paikoillaan vajaan vuoden tiivistämässä radan pohja-aluetta. Raitiotien ja pysäkin rakentaminen Pyhällönpuistossa aloitetaan ensi vuoden alkupuolella. Penger- ja raitiotietöiden kesto on yhteensä vajaat kolme vuotta.

Pyhällönpuistoon raitiotien länsiosan päätepysäkki

Pyhällönpuistosta tulee raitiotien länsiosan päätepysäkki, jonne rakennetaan keskilaituri, eli matkustajat jäävät pois sekä nousevat kyytiin samalta pysäkkilaiturilta. Pysäkin yhteyteen länsipuolelle tulee pieni kuljettajien taukotila ja telineet polkupyörien liityntäpysäköintiä varten. Pysäkkialueen jälkeen rakennetaan Pyynikintori–Lentävänniemi-rataosuuden päättymiskohta, jota voidaan hyödyntää tarvittaessa liikenteen poikkeustilanteissa ja kunnossapitotöissä. Raitiotien rakentamisen yhteydessä tehdään myös palauttavia viherrakennustöitä. Alue säilytetään puistometsämäisenä ja sinne istutetaan uutta puustoa työmaan viimeistelyvaiheessa. Alueen leikkipaikka ja jalankulun sekä pyöräilyn kulkuyhteydet säilyvät, ja myös uusia yhteyksiä rakennetaan radan itäpuolelle. Pysäkkiympäristö rakennetaan esteettömäksi.

Palautteet:
Tampereen palvelupiste
sähköposti tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma – pe klo 9 – 16

Täsmennetty radan päättymiskohdan käyttöä 17.3. klo 16.35.