Liikennejärjestelyjä ja puun poisto Hämeenpuiston ja Pirkankadun liittymässä

Hämeenpuiston länsipuolella, Puutarhakadun ja Pirkankadun välisellä osuudella, on tehty uusia liikennejärjestelyjä raitiotien tulevien työvaiheiden vuoksi.

Autoliikenteen ajolinjat ovat hieman muuttuneet liikennejärjestelyjen myötä. Alueella tehdään mm. tulevan katusuunnitelman mukaisia pohjatöitä ja raitiotien sähköratapylvään perustuksia.

Liikennejärjestelyjen lisäksi pääkirjasto Metson edustalta, Hämeenpuiston ja Pirkankadun kulmasta, joudutaan tulevien katumuutosten vuoksi poistamaan yksi tammi. Puu sijaitsee paikassa, jossa uuden, hyväksytyn katusuunnitelman mukaan sijaitsee jatkossa suojatie Pirkankadun yli. Tammelle on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana tehty kuntoarvioita, joiden mukaan puun latvuksen, rungon ja juurikasvun on todettu jatkuvasti heikenneen. Tämä on lisäsyy puun poistoon.

Puu kaadetaan torstaina 11.7. varhain aamulla ja samalla puun kanto poistetaan. Alue otetaan puunpoiston jälkeen työmaa-alueeksi ja siinä aloitetaan kadun pohjatyöt. Puun kaadon aikana liikenne ja jalankulkijat opastetaan pois työalueelta liikenteenohjaajien avulla.

Kaadettavasta puusta veistetään pysyvä taideteos Sammonaukiolle. Veistoksen taiteilija on Pasi Karjula.

 

Pääkirjasto Metson edustan katusuunnitelma
Pääkirjasto Metson edustan katusuunnitelma

 

Poistettava puu Metson kohdalla
Poistettava puu Metson kohdalla