Pirkankadun ja Hämeenpuiston raitiotietöistä kulkumuutoksia

Raitiotietyöt Hämeenpuistossa ja Pirkankadulla jatkuvat viikosta 14 alkaen uusilla liikennejärjestelyillä.

Hämeenpuistossa aloitetaan raitiotien päällysrakennetöiden valmistelu liikennejärjestelyjen muutoksilla viikolla 14. Työaluetta rajataan uudestaan siten, että Hämeenpuiston ja Pirkankadun liittymäalueella ja pääkirjasto Metson edustalla päästään lähiaikoina aloittamaan radan pohjatyöt. Liikennejärjestelyt vaikuttavat bussien ajolinjoihin ja liikenne siirretään ennen Metsoa yhdelle kaistalle. Lisäksi Hämeenpuiston ja Puutarhakadun liittymästä, Hämeenpuiston länsipuolelta, poistetaan suojatie liittymän eteläpuolelta.

Liikennejärjestelyjä tehdään keskiviikon ja torstain välisenä yönä 3.-4.4. Töistä voi aiheutua melua lähialueille. Työt tehdään yöaikaan, jotta liikenteelle aiheutetaan mahdollisimman vähän haittaa. Yötöitä tehdään myös turvallisuussyistä. Töiden aikana liikenne on katkaistu Puutarhakatu/Hämeenpuisto-liittymän sekä Pirkankatu/Hämeenpuisto-liittymän välillä. Bussiliikenne ja Pirkankatua itään päin ajava liikenne toimii katkon ajan normaalisti.

Hämeenpuistossa liikennekatko ja liikennejärjestelyjä 3.-4-4- yöaikaan
Hämeenpuistossa liikennekatko ja liikennejärjestelyjä 3.-4-4- yöaikaan

 

Pirkankadun ja Mariankadun risteyksessä tehdään viikosta 15 alkaen kaapelipoikituksia Pirkankadun ali, jolloin töistä aiheutuu pieniä ajolinjamuutoksia autoilijoille liittymäalueella. Muutaman viikon kuluttua liittymässä aloitetaan raitiotien päällysrakennetöiden eli kiintoraidelaatan ja kiskojen asennustyöt. Niistä aiheutuu autoliikenteelle ja etenkin raskaalle liikenteelle merkittävämpiä muutoksia, joista tiedotetaan erikseen. Tahmelaan liikennöivä bussilinja 25 on tulevien raitiotietöiden vuoksi jo siirretty kiertoreitille Tampereen seudun joukkoliikenteen toimesta.

Pirkankadun jalankulku-ja pyöräilyreitit
Pirkankadun jalankulku-ja pyöräilyreitit

 

Työmaa-alueiden vaikutusalueella autoliikenteen nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa.