Raitiotieallianssin yötyöt viikolla 11

Raitiotieallianssi tekee yötöitä myös viikolla 11. Töitä tehdään öisin, jotta liikennettä, asukkaita ja tienkäyttäjiä häiritään mahdollisimman vähän. Töitä tehdään öisin myös turvallisuuden takia.

Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymässä tehdään viikon 11 aikana ajojohtimien asennuksia sunnuntaista torstaihin 14. – 18.3. klo 21.00 – 6.00 öisin. Osa töistä voidaan tehdä myös päiväaikaan. Työkoneilla liikutaan myös Hämeenkadulla ja ajojohdintöiden aikana liikennettä voidaan ajoittain joutua pysäyttämään. Tarvittaessa käytetään liikenteenohjaajia.

Hämeenkadun ja Aleksanterinkadun risteyksessä tehdään reunakivitöitä keskiviikon ja torstain välisenä yönä 17.-18.3 klo 3.30 alkaen. Sen jälkeen siirrytään tekemään liikennejärjestelyjä Hatanpään valtatiellä.

Rieväkadun ja Hervannan valtaväylän liittymäalueella tehdään ajojohdinten kääntöorsien muutostöitä keskiviikon ja torstain välisenä yönä 17. – 18.3. klo 21.00 – 6.00.

Sepänkadulla tehdään raitiotien rakentamiseen liittyviä sähköratatöitä rautatiealueella Näsinkallio-Sepänkatu-Tipotie-välillä sunnuntaista torstaihin 14. – 18.3. klo 20.00 – 2.30 ja lauantaista sunnuntaihin 20. – 21.3. klo 20.00 – 12.00. Rautatiealueella tehdään raitiotien rakentamista ja Sepänkadun sillan uusimista valmistelevia töitä, mm. sähköratapylväiden asennuksia ja sähköradan ajojohtimien muutoksia. Työt tehdään pääosin rautatiealueelta. Paasikivenkadulla voi olla normaalia enemmän työmaaliikennettä. Liikennettä ohjataan tarvittaessa liikenteenohjaajilla.

Santalahdessa puretaan tukimuurin työnaikainen ponttiseinä keskiviikon ja torstain 17.3. – 18.3. välisenä yönä klo 21.00 – 06.00. Ponttien maasta vetäminen on melua aiheuttavaa työtä. Työt tehdään tilanpuutteen vuoksi Rantatien autokaistalta yöllä, jotta liikennettä häiritään mahdollisimman vähän ja työ voidaan toteuttaa turvallisesti.

karttakuva Santalahdesta

 

Santalahden ylikulkukäytävällä jatketaan porapaalutustöitä yötöinä maanantain ja tiistain 15.3. – 16.3. välisenä yönä klo 21.00 – 6.00. Porapaalutusta tehdään Näsijärven puolella Paasikiventien (Vt12) varrella. Porapaalutuksesta leviää maan- ja vedensekaista ”porasoijaa” työkohteen ympärille. Töitä tehdään yöaikaan turvallisuussyistä ja Paasikiventien (Vt12) liikenteelle aiheutuvan haitan minimoimiseksi.

karttakuva ylikulkukäytävästä

 

Raitiotieallianssi asentaa Turtolassa raitiopysäkin tukimuurin päälle kaiteita keskiviikosta perjantaihin 17. – 19.3. ilta- ja yöaikaan. Töistä aiheutuu kulkureittimuutoksia Hervannan suunnan bussipysäkille (Laulunmaa 3950) kuljettaessa. Turtolan raitiopysäkin tukimuurin päälle asennetaan nykyistä korkeammat suojakaiteet. Niillä varmistetaan, että ulkopuolisilla henkilöillä ei ole mahdollisuutta ulottua ajojohtimien alueelle. Asennuksia tehdään keskiviikosta perjantaihin klo 18.00 – 6.00 välillä. Töiden aikana kulkureitti bussipysäkille ohjataan kiertoreittiä. Kulkuyhteydeksi suositellaan sähkönsyöttöaseman läheisyydessä olevia portaita. Esteetön kulkureitti pysäkille on tarvittaessa käytössä. Kaiteiden asennustyö pysäytetään, jos pysäkille on menossa esimerkiksi lastenvaunujen kanssa kulkevia. Esteettömän väylän käyttö turvataan tällöin paikalla opastavan henkilön toimesta. Töistä voi aiheutua jonkin verran melua lähialueen kiinteistöihin. Työ suoritetaan yötyönä liikenneturvallisuuden, liikenteen sujuvuuden ja työn turvallisen toteuttamisen takaamiseksi.

karttakuva Turtolan kulkuyhteydestä

 

Yötöistä voi aiheutua melua lähialueille. Asennuksissa käytettävien työkoneiden huomiovalot ovat päällä töiden aikana. Pahoittelemme töistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 

Palautteet:
Tampereen palvelupiste
sähköposti tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma – pe klo 9 – 16

Päivitetty Hämeenkadun työt 16.3.