Santalahden ylikulkusillan kannen valu ja valutelineiden purku siirtyy

Santalahden ylikulkusillan kannen valua siirretään haastavien keliolosuhteiden vuoksi. Työvaiheen siirron myötä myös valutelineiden purku siirtyy eteenpäin. Valun muuttuneen ajankohdan vuoksi nykyistä ylikulkusiltaa ei suljeta ja bussipysäkki (Santalahti 1006) on normaalisti käytössä 7.-8.7. Valutyöt toteutetaan säiden salliessa ja töiden etenemisestä tiedotetaan tarkemmin valujen lähestyessä.

Korkeampiin lämpötiloihin varauduttiin raudoituksen lisäämisellä ja betonin muokkaamisella. Ennustetta korkeammaksi noussut lämpötila kuitenkin vaikuttaa töihin siten, ettei niitä voida vielä toteuttaa. Korkea lämpötila aiheuttaa lujuusriskin rakenteille ja valutyön suoritus vaikeutuu, koska betoni sitoutuu liian nopeasti. Työvaiheen siirtämisellä halutaan varmistaa valujen onnistuminen ja vähentää riskejä riittävän laadun varmistamiseksi.

Santalahden uudesta ylikulkusillasta entistä leveämpi väylä jalankulkuun ja pyöräilyyn

Uudesta ylikulkusillasta tulee yli kaksi kertaa nykyistä leveämpi jalankulun ja pyöräilyn esteetön väylä Rantatien, Paasikiventien ja tulevan raitiotien yli. Uusi silta on enimmillään yli kahdeksan metriä leveä. Sillan Näsijärven puoleiseen kaarteeseen rakennetaan myös erillinen näköalatasanne, josta johtavat teräsportaat Tapahtumapuistoon. Sillalle on varauduttu rakentamaan myöhemmässä vaiheessa myös hissit. Sillan valmistumiseen saakka Paasikiventien voi ylittää uuteen kohtaan siirrettyä entistä ylikulkukäytävää pitkin sekä esteetöntä kiertoreittiä Paasikivenkadun risteyssillan ja Sahansaarenkadun kautta. Santalahden uuden ylikulkusillan kokonaispituus on lähes 150 metriä, ja se ulottuu Pispalanrinteen puolelta raitiotien, Rantatien ja Paasikiventien yli Santalahteen.

 

Palautteet:
Palvelupiste Frenckell
käyntiosoite: Frenckellinaukio 2 B
sähköposti: palvelupiste.frenckell@tampere.fi
puhelin: 03 5656 4400