Keskustorilla viemäritöitä ja liikennejärjestelyjen valmistelua – pieniä kulkumuutoksia

Raitiotieallianssi tekee viikolta 9 alkaen raitiotien rakentamista edeltäviä viemäritöitä ja liikennejärjestelyjen valmisteluja Aleksis Kiven kadulla. Töitä tehdään Hämeenkadun liittymässä sekä Raatihuoneen edessä.

Alueen jalankulkureitit ovat käytössä töiden ajan, mutta Hämeenkadun ylittävä suojatie kapenee hieman ja jalankulku ohjataan kiertämään työmaat. Joukkoliikenne Hämeenkadulla toimii normaalisti, mutta ajolinjat työmaan kohdalla voivat muuttua hieman.

Raatihuoneen edessä valmistellaan säätilan salliessa viikolta 10 alkaen myös keväällä voimaan tulevia joukkoliikennemuutoksia, jolloin idästä länteen liikennöivä bussiliikenne alkaa kiertää Raatihuoneen edestä Puutarhakadulle. Alueelle rakennetaan mm. bussipysäkkejä, linjataan ja asfaltoidaan joukkoliikennekaistoja sekä järjestellään jalankulun ja pyöräilyn reitit. Joukkoliikenteen muutokset tarvitaan tänä vuonna Hämeenkadun länsipäässä tehtävien raitiotietöiden vuoksi. Tampereen seudun joukkoliikenne tiedottaa muutoksista tarkemmin myöhemmin keväällä.

Viemärityöt valmistuvat viimeistään viikon 9 perjantaina. Viikolla 10 alkavien liikennejärjestelyjä valmistelevien töiden kesto on muutamia viikkoja, riippuen pakkastilanteesta ja sääolosuhteista.