Raitiotieallianssin yötyöt viikoilla 32-33

Raitiotieallianssi tekee edelleen raitiotien rakentamiseen liittyviä yötöitä useissa kohteissa viikoilla 32-33. Töitä tehdään yöaikaan, jotta liikennettä häiritään mahdollisimman vähän. Töitä tehdään öisin myös sekä työntekijöiden että tienkäyttäjien turvallisuuden takia.

 

Pirkankadulla tehdään yötöitä 6.-7.8. klo 3.00 alkaen.

Pirkankadun ja Hämeenpuiston liittymäalueella rakennetaan kaukokylmälinjaa yötöinä tiistain ja keskiviikon 7.-8.8. välisenä yönä. Töitä voidaan joutua jatkamaan myös keskiviikon ja torstain älisenä yönä 8.-9.8. Töiden aikana Pirkankadun liikenne on suljettu ja autoliikenne ohjataan kiertoreiteille.

Hämeenkadun itäpäässä tehdään liikennejärjestelyjä yötöinä viikon 33 alkupuolella. Stockmannin edustalla bussipysäkin ja suojatien paikat muuttuvat hieman.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä 13.-14.8. yönä tehdään yötöitä Pellavatehtaankadulla ja Hämeenkatu 10:n kohdalla klo 22-07. Cyber Shopin kohdalla kaivetaan vesijohtoa, jonka vuoksi jalankulkuväylä katkeaa kokonaan Hämeenkadun pohjoispuolella ja kiertotie on Hämeenkadun eteläpuolelta. Cyber Shopiin kulku estyy, mutta liike on suljettuna ko. aikana. Fat Ladyyn ja Jerun Piilopaikkaan kulku säilyy töiden aikana. Töiden vuoksi on vesikatkoja Pellavatehtaankadulla klo 3.00 – 6.00 ja Hämeenkatu 10:n osalta klo 5.00 -7.00, jolloin alueen ravintolat ovat suljettuna.

Sammonaukiolla muutetaan liikennejärjestelyjä yötöinä ma-ti-yönä 6.-7.8. ja sen jälkeen ristyksessä tehdään viikolla 32 yötöitä. Sammonaukiolla tehdään pääsääntöisesti yötöinä radan pohjatöitä ja raideasennuksia myös jatkossa arviolta lokakuun alkupuolelle saakka.

Sammonkadulla Kaalamonaukion risteyksessä toteutetaan viemäri- ja hulevesitöitä torstain ja perjantain 9.-10.8. välisenä yönä. Työt ovat tavanomaisia maankaivutöitä ja ne on tarkoitus suorittaa klo 22 – 06 välisenä aikana. Työstä ei aiheudu uusia liikennejärjestelyjä eikä asukkaille aiheudu vesikatkoja.

Rautatienkadulla Rautatienkadulla jatketaan katutöitä yötöinä edelleen viikoilla 33-34. Töitä tehdään arkisin noin klo 18-06. Töitä tehdään Hämeenkadun ja Kyttälänkadun välillä. Työvaihetta ei voida toteuttaa kokonaisuudessaan päivisin, jotta liikkeisiin säilyy esteetön kulku liikkeiden aukioloaikoina. Rautatienkadulla välillä Kyttälänkatu-Itsenäisyydenkatu autoliikenne siirretään tarvittaessa Posteljooninpuiston reunaan öisin viikolla 32-33 yöllä klo 22.30-5.30.

Itsenäisyydenkadulla tehdään viikolla 32 yötöitä useassa kohteessa 6.-10.8. maanantaista perjantaihin.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 8.8. tehdään kiintoraidelaatan valua välillä Kalevan puistotie-Tammelan puistokatu. Valutöiden aikana ajokaista keskustan suuntaan on suljettu klo 1.30-3.30, jolloin liikenne ohjataan kiertoreitille Kalevan puistotie-Kullervonkatu-Tammelan puistokatu. Torstain ja perjantain välisenä yönä 10.8. valutöitä tehdään Yliopistonkadun risteysalueella n. klo 4.00 alkaen. Töillä ei ole vaikutusta liikennejärjestelyihin.

Itsenäisyydenkatu suljetaan kokonaan liikenteeltä muutamina öinä viikolla 32-33. Töiden aikana katu on suljettu aidoin ja paikalla on myös liikenteenohjaajia.

 

Viikolla 32 tehdään asfaltointeja yötöinä klo 18 alkaen seuraavilla kaduilla:

6.8.
Itsenäisyydenkadun jalankulku-ja pyöräilyväylä välillä Salhojankatu – Kalevan puistotie
Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun risteysalue

7.8.
Sammonkadulla jalankulku- ja pyöräilyväylä K-Marketin kohdalla, Kaupinkadun risteyksen itäpuolella
Sammonkadun ja Lemminkäisenkadun risteys
Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun risteysalue

8.8

Itsenäisyydenkadun pyöräily-ja jalankulkuväylä välillä Murtokatu – Kyttälänkatu.

 

Yötöistä voi aiheutua melua lähialueille. Pahoittelemme töistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 

Päivitetty 8.8. Sammonkadun työt Kaalamonaukion risteyksessä

Päivitetty 8.8. Itsenäisyydenkadun yötyöt 8.8.-9.8.

Päivitetty 9.8: Pirkankatu-Hämeenpuisto työt eivät jatku enää 9.-10.8.

Päivitetty 10.8. Rautatienkadun yötyöt