Turvallisesti työmaan lähellä

Raitiotien rakentaminen vaikuttaa myös työmaiden lähellä liikkumiseen. Olemme keränneet tähän tärkeimpiä huomioita, joita noudattamalla sekä työmaalla työskenteleminen että sen lähellä liikkuminen on mahdollisimman turvallista. 

Pysyttele työmaa-aitojen ulkopuolella. 

Työmaa-aidat rajaavat ja suojaavat työmaa-aluetta sekä ohjaavat jalankulku-, pyörä- ja autoliikenteen turvallisesti työmaan ohi. Työmaa-alueella saavat kulkea vain turvavarusteisiin sonnustautuneet työmaan henkilöt, mutta työmaata voi ihailla turvallisesti työmaa-aidan ulkopuolelta. 

Noudata liikennejärjestelyjä ja kulkureittejä.

Rakentamisen edetessä tulevan raitiotien alueella tehdään paljon väliaikaisia liikennejärjestelyjä ja kulkureittejä. Opasteet ohjaavat oikeille reiteille: älä koskaan oikaise työmaan läpi! Liikennejärjestelyjen muutoksista tiedotetaan myös nettisivuilla sekä Raitiotieallianssin sosiaalisen median kanavissa. 

Ajankohtaiset tiedot liikennejärjestelyistä alueittain:
Santalahti: Tampereen raitiotie – Santalahti | Raitiotieallianssi
Hiedanranta: Tampereen raitiotie – Hiedanranta | Raitiotieallianssi
Lentävänniemi: Tampereen raitiotie – Lentävänniemi | Raitiotieallianssi

Tee itsesi näkyväksi.

Työmaa-ajoneuvot liikkuvat ajoittain myös työmaan ulkopuolella ja niiden ohittaminen vaatii erityistä tarkkaavaisuutta. Vaikka työmaa-ajoneuvojen kuljettajat havainnoivat ympäristöään jatkuvasti, on itsensä näkyväksi tekeminen tehokas keino välttää vaaratilanteita. Ohita työmaa-ajoneuvot tarpeeksi kaukaa ja läheltä ohittaessa tervehdi kuskia: näin varmistat, että sinut on huomattu. Ohjeista myös etenkin pienempiä kulkijoita työmaa-ajoneuvojen ohittamisessa. 

Liiku työmaan läheisyydessä rauhallisesti ja noudata tarkkaavaisuutta! 

Tietoa työmaavierailuista sekä palautekanavat löydät täältä.