Keskusta

Keskustan rakennuslohkoon kuuluvat Pirkankatu, Hämeenkatu ja Itsenäisyydenkatu.


Rakentamisen eteneminen

Selaa alla olevaa kuva-aluetta nähdäksesi, miten rakentaminen etenee keskustassa.


Vuoden 2019  rakentamistyöt

Pirkankadulla jatketaan vesijohto-ja jätevesilinjan töitä Pyynikintorilta Sepänkadulle ja Mirkka Rekolan puistossa rakennetaan sähkönsyöttöasemaa. Pirkankadun ja Mariankadun risteyksessä aloitetaan kaapelipoikituksia Pirkankadun ali, jonka jälkeen liittymässä alkavat raitiotien päällysrakennetyöt.

Hämeenpuistossa aloitetaan ratalaatan tekoa pääkirjasto Metson edustalla. Hämeenpuistossa tehdään töitä useassa vaiheessa ja niiden kesto on kokonaisuudessaan vuoteen 2020 saakka.

Hämeenkadun länsipää

  • Tuulensuussa jatketaan huhtikuun puolivälistä kiveystöitä, jonka jälkeen raitiotie on valmis Tuulensuussa sähkörakenteita lukuun ottamatta.
  • Näsilinnankadun ja Kuninkaankadun välillä jatketaan alusrakennetöitä jalkakäytävien alueella, jossa vaihdetaan maamassat, asennetaan sähkörata-ja valaisinpylväiden perustukset sekä tehdään kasvualustat uusille katupuille. Sen jälkeen asennetaan sähkö-ja valaisinpylväät, istutetaan katupuut sekä kivetään jalkakäytävät.
  • Kuninkaankadun ja Aleksis Kiven kadun välillä tehdään samoin jalkakäytävien alusrakenne-ja kiveystöitä ensin Hämeenkadun pohjoispuolella.

Keskustorin ja Hämeensillan välillä tehdään kesän aikana raitiotien päällysrakennetöitä eli kiintoraidelaatan ja kiskojen asennusta mahdollisimman lähelle Hämeensiltaa.

Hämeenkadun itäpää

  • Hatanpään valtatien ja Koskikadun välisellä alueella raitiotietyömaa on huhtikuusta alkaen Hämeenkadun itäkulmassa. Toukokuussa liittymäalueella aloitetaan radan päällysrakennetyöt ja vaihdealueen rakentaminen.
  • Koskikatu-Pellavatehtaankatu-välillä aloitetaan kesä-heinäkuussa radan päällysrakennetyöt Hämeenkadun keskiosalla.
  • Pellavatehtaankatu-Rautatienkatu-osuudella ollaan töissä jalkakäytävien alueella, joissa uusitaan maanalaiset johdot ja putket, vaihdetaan maamassat ja rakennetaan sähkö-ja valaisinpylväiden perustukset sekä kantava kasvualusta katupuita varten. Lisäksi asennetaan pylväät, istutetaan katupuut ja kivetään jalkakäytävät.
  • Rautatienkadun ja Hämeenkadun liittymässä jatketaan radan rakentamista toukokuusta alkaen.

Itsenäisyydenkadulla radan päällysrakennetyöt etenevät rautatien alittavasta tunnelista kohti Tammelan puistokadun liittymää. Itsenäisyydenkadun itäpäässä raitiotietyöt valmistuvat kesän aikana. Ajojohtimien seinäkiinnityksiä asennetaan loppukeväästä.

 

 

Muutokset ovat mahdollisia.