Varikko

Raitiotievarikko on rakennettu Hervannan ja Ruskon rajalle Hermiankadun päähän. Varikon talonrakennustyöt valmistuivat piha-alueineen joulukuussa 2019.

Tiedotteita varikon liikennejärjestelyistä

Alla neljä tuoreinta uutista koskien varikon liikennejärjestelyitä. Aiempiin tiedotteisiin pääset Kaikki varikon tiedotteet -napista.

Rakentamisen eteneminen

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi miten rakentaminen eteni varikolla.

Vuoden 2020 työt

Hervannassa sijaitsevan raitiovaunuvarikon talonrakennustyöt sekä piha-alueen työt valmistuivat joulukuussa 2019, ja ne luovutettiin tilaajalle, Tampereen Raitiotie Oy:lle. Varikkoa varustellaan tilaajan toimesta vielä mm. vaunujen huollossa ja kunnossapidossa tarvittavilla laitteilla sekä työtilojen kalusteilla.


Havainnevideot

Tampereen raitiotievarikko rakennetaan Hervantaan Hermiankadun päähän. Varikko on suunniteltu raitiotien osien 1 ja 2 liikenteen vaatimiin tilatarpeisiin, 37–47-metrisille raitiovaunuille. Varikolle rakennetaan kaksi suurempaa rakennusta: säilytyshalli sekä korjaamo-, huolto-, henkilöstö- ja toimistorakennus.

Havainnevideo esittelee Hervantaan rakennettavan varikkoalueen ja varikon rakennusten toteutusta niin sisältä kuin ulkoa.