Keskusta

Keskustan rakennuslohkoon kuuluvat Pirkankatu, Hämeenkatu ja Itsenäisyydenkatu.

Rakentamisen eteneminen

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi rakentamisalueen keskustassa.

Vuoden 2021  rakentamistyöt

Raitiotien koeajot keskustassa. Kuva: Wille Nyyssönen
Raitiotien koeajot keskustassa. Kuva: Wille Nyyssönen
Pirkankatu

Pirkankadun rakentamistyöt ovat valmiit ja raitiopysäkkikatoksen viimeistelytyöt ovat käynnissä.

Hämeenpuisto

Hämeenpuiston raitiotietyöt ja kadunrakennustyöt ovat valmiit .

Itsenäisyydenkatu

Itsenäisyydenkadun raitiotierata ja katurakennustyöt ovat valmiit.Itsenäisyydenkadulla Attilan tukimuurin betonirakennetyöt ovat valmistuneet ja alueella tehdään vielä kiveystöitä sekä raitiopysäkin katosasennuksia, jotka valmistuvat toukokuun puolivälissä.

Hämeenkatu

Hämeenkadun kadunrakennus- ja kiveystöitä jatketaan seuraavissa kohdissa, jotka valmistuvat etuajassa kesällä:

  • Aleksanterinkadun ja Hämeenkadun etelän puoleisessa liittymässä tehdään liikennevaloasennuksia ja kivitöitä useassa vaiheessa. Työt ovat käynnissä ja valmistuvat kesäkuun alkupuolella. Työt aiheuttavat muutoksia alueen jalankulkuun ja pyöräilyyn, mutta kaikkien työvaiheiden aikana kulku kiinteistöihin ja liikkeisiin turvataan.
  • Keskustorilla tehdään viikosta 16 alkaen kiveystöitä, joista on ajoittain muutoksia jalankulku-ja pyöräilyreitteihin. Kesäkuun alussa bussiliikenne Aleksis Kiven kadulta jää pois, ja silloin aloitetaan kadun ennallistamistoimet ja kivityöt. Aleksis Kiven katu toimi pitkään bussien kiertoreittinä, kun bussiliikenne länteen ohjattiin raitiotietöiden vuoksi pois Hämeenkadulta.
  • Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymässä tehdään viikolta 17 alkaen kivitöitä, kaapeliputkituksia, ja jalankulkualueiden massanvaihtoa. Töiden vuoksi jalankulkureitteihin voi tulla pieniä muutoksia.