Varikko

Raitiotievarikko rakennetaan Hervannan ja Ruskon rajalle Hermiankadun päähän.


Rakentamisen eteneminen

Talvikauden 2018-2019 rakentamistyöt

Tampereen raitiovaunuvarikon rakentaminen Hervannassa etenee suunnitellusti. Tontille on ensimmäisenä rakennettu sähkönsyöttöasema ja käynnissä on vaunujen säilytyshallin pystytys sekä korjaamohallin elementtiasennukset. Varikko on suunniteltu raitiotien osien 1 (keskusta–Hervanta–Tays) ja 2 (keskusta–Lentävänniemi) liikenteen vaatimiin tilatarpeisiin, 37–47-metrisille raitiovaunuille.

Varikolle rakennetaan kaksi suurempaa rakennusta: säilytyshalli sekä yhdistetty kunnossapito-, henkilöstö- ja toimistorakennus. Varikon alueelle tulee myös kaikkiaan noin kolme kilometriä sähköistettyä raitiotieraidetta.

Talven aikana varikolla viimeistellään maanrakennustöitä sekä putki,-johto-ja kaapelireittejä. Säilytyshallin sisällä on käynnissä ratalaattojen teko ja talven aikana hallissa tehdään kiskotöitä sekä taloteknisiä asennuksia. Myös hallin lattia valetaan.

Korjaamohallissa jatketaan elementtiasennuksia, vesikattotöitä, lattioiden tekoa sekä sadevesiviemäröintejä ja ilmanvaihtoasennuksia.

Kokonaisuudessaan varikko piha-alueineen valmistuu vuonna 2020 koeliikenteen alkaessa.

 

 

 

Muutokset ovat mahdollisia.

Varikko

Varikko

  • Sijainti Hervannassa Hermiankadun päässä.
  • Toteutus vuosina 2017–2021.

Havainnevideot

Tampereen raitiotievarikko rakennetaan Hervantaan Hermiankadun päähän. Varikko on suunniteltu raitiotien osien 1 ja 2 liikenteen vaatimiin tilatarpeisiin, 37–47-metrisille raitiovaunuille. Varikolle rakennetaan kaksi suurempaa rakennusta: säilytyshalli sekä korjaamo-, huolto-, henkilöstö- ja toimistorakennus.

Havainnevideo esittelee Hervantaan rakennettavan varikkoalueen ja varikon rakennusten toteutusta niin sisältä kuin ulkoa.