Varikko

Raitiotievarikko rakennetaan Hervannan ja Ruskon rajalle Hermiankadun päähän.


Rakentamisen eteneminen

Selaa alla olevaa kuva-aluetta nähdäksesi, miten rakentaminen etenee varikolla.


Vuoden 2019  rakentamistyöt

Tampereen raitiovaunuvarikon rakentaminen Hervannassa etenee suunnitellusti. Tontille on ensimmäisenä rakennettu sähkönsyöttöasema ja käynnissä on vaunujen säilytyshallin pystytys sekä korjaamohallin elementtiasennukset. Varikko on suunniteltu raitiotien osien 1 (keskusta–Hervanta–Tays) ja 2 (keskusta–Lentävänniemi) liikenteen vaatimiin tilatarpeisiin, 37–47-metrisille raitiovaunuille.

Varikolle rakennetaan kaksi suurempaa rakennusta: säilytyshalli sekä yhdistetty kunnossapito-, henkilöstö- ja toimistorakennus. Varikon alueelle tulee myös kaikkiaan noin kolme kilometriä sähköistettyä raitiotieraidetta.

Tulevalla raitiovaunuvarikolla tehdään rakennusten taloteknisiä töitä sekä rakennetaan sisäseiniä. Säilytyshallin sisällä kiskoasennukset etenevät ja niiden valmistuttua päällysrakennetöitä jatketaan varikon korjaamohallissa sekä piha-alueella, jossa tehdään myös muita maanrakennustöitä. Varikko piha-alueineen valmistuu vuonna 2020 koeliikenteen alkuun.

 

 

 

Muutokset ovat mahdollisia.


Havainnevideot

Tampereen raitiotievarikko rakennetaan Hervantaan Hermiankadun päähän. Varikko on suunniteltu raitiotien osien 1 ja 2 liikenteen vaatimiin tilatarpeisiin, 37–47-metrisille raitiovaunuille. Varikolle rakennetaan kaksi suurempaa rakennusta: säilytyshalli sekä korjaamo-, huolto-, henkilöstö- ja toimistorakennus.

Havainnevideo esittelee Hervantaan rakennettavan varikkoalueen ja varikon rakennusten toteutusta niin sisältä kuin ulkoa.